Ukoliko pratite ove savete mozete se bez posebnog truda osećati bolje i zdravije nego ikad.

SMANJITE UNOS ŠEĆERA

Sezonska detoksikacija je efikasan način da se osećate bolje i da vaše telo postane mnogo zdravije.

Počnite tako što ćete smanjiti unos šećera. Ovaj savet uključuje i odricanje od meda i veštačkih zaslađivača.

- Ukoliko unosite mnogo šećera od svog tela tražite više insulina, što iscrpljuje pankreas i čini da vam se celo telo umara. Na duže staze prekomerno unošenje šećera može dovesti do dijabetesa, raka, hroničnog umora i naravno gojaznosti.

 POČNITE SA VODOM

Trebalo bi da svakoga jutra popijete veliku limunadu od soka jedne polovine limuna pomešanog sa vodom, bez šećera. Limun je od neprocenjive vrednosti za rehidrataciju sistema, kao i za poboljšanje rada sistema za varenje, što ubrzava metabolizam.

AKTIVIRAJTE SE

Redovno vežbanje podstiče bolju cirkulaciju i rad limfnih žlezda, a blagotvorno je i za poboljšanje varenja, smanjivanje tenzije, podmazivanje zglobova, kao i za zatezanje tela.

Ljudi koji redovno vežbaju uvek imaju manji broj toksina u telu.

PIJTE ČAJ

 Čaj je veoma blagotvoran za detoksikaciju organizma. Pun je antioksidanasa, hidrira i stvara osećaj sitosti. Ovo znači da je posle čaja manja verovatnoća da ćete da se prejedete ili da jedete izuzetno nezdravu hranu. Imajte na umu da je kofein u čaju mnogo boji za organizam nego onaj u kafi, a daje vam isto stanje budnosti.

JEDITE ORGANSKU HRANU

 Osnova najzdravije ishrane su voće i povrće, integralne žitarice i jezgričasto voće i semenke, doduše u manjim količinama. Trebalo bi odabrati cele plodove, pošto prerađena hrana gubi na nutritivnoj vrednosti. Mi prepoučujemo zeleno povrće koje je bogato mineralima a ima vrlo malo kalorija.

BORITE SE SA ZAGAĐIVAČIMA IZ OKOLINE

Ne zaboravite da je vazduh zagađen i pun alergena. Naš savet za zaštitu od ovih opasnosti je redovno čišćenje nosnih šupljina farmaceutskim preparatima. Ovako možete disati prirodnije, pošto ćete eliminisati puno štetnih materija iz zagađenog vazduha.

IZBACITE OTROVE ZNOJENJEM U SAUNI

Osim što možete izgubiti suvišne kilograme, redovan odlazak u saunu može Vam pomoći da detoksikujete Vaše telo znojenjem I ovo je jedan veoma efektan način za detoksikaciju.

RADITE PILINGE

- Skidanje mrtvog sloja kože pilingom i masaža prirodnim uljima, pomoći će vam da uklonite toksine sa njene površine, ali će poboljšati i cirkulaciju.

Naša preporuka je da uz ove metode koristite i provereni preparat Si plus - Za zdrave ženske grudi.
Si plus - Za zdrave ženske grudi se preporučuje i osobama koje nemaju zdravstvene probleme radi jačanja imunog sistema , detoksikacije organizma i sprecavanja pojave benignih i malignih oboljenja.