Dr. saradnik kompanije Payper Pharm Naturale, Cassy Jones , ukazuje na negu grudi kod zena u 20-tim godinama

Da li znate jesu li vaše grudi zdrave?

Šta se dešava sa mojim grudima?
Nema sumnje da su dojke kod mladjih zena poznate po svojoj dispoziciji. One su čvrste i podignute jer imaju visok nivo vezivnog tkiva u mastima. To im daje dobar tonus i elastičnost.
Kao i nase raspoloženje i grudi su osetljivi na hormonske promene koje se dešavaju u toku menstrualnog ciklusa. Pre perioda, uobičajeno je da grudi oteknu , budu osetljive i zadržavaju tečnosti u tkivu dojke.

Šta bi ovo moglo biti?
Najčešći uzrok kod mlađe žene za ovakav problem je pojava fibroadenoma u grudima. Ovo je benigni tumor dojke, koji je bezbolan i sporo raste. Oseća se kako se pomera, kao glatka izbocina koja se kreće kada se pritisne.

Kada bi trebalo da vidim doktora?
Prema rečima dr Cassy "Najvažnija stvar koju žena može da uradi je da budu svesni svog sopstvenog tela. Ako primetite bilo kakvu promenu, ili ako nešto nije normalno za vas, važno je da se ode kod lekara i da se ptoveri. "Iako je mnogo verovatnije da se rak dojke desi kod starijih žena, moguće je da se razviju u bilo koju starosnoj dobi.

Šta da radim?
Rano otkrivanje raka dojke može poboljšati šanse da se pobedi ova bolest. Iz tog razloga, važno je da smo na oprezu. Preporučljivo je da se samostalno grudi provere svakog meseca. Takođe, treba imati klinički pregled dojki (kod svog lekara) svake godine.

Saveti za negu grudi
Svakodnevni izbori igraju ključnu ulogu u maksimalnom zdravlju vaših grudi. ispijanje alkohola (više od čaše dnevno) i pušenje cigareta su dva faktora usko povezana sa povećanim rizikom od raka dojke, redovna aktivnost (čak i kao mala od 2,5 sata nedeljno) može da smanji rizik od čak 18 odsto.

Ako, bez obzira na primenu zdravog režima dodje do pojave cista, benignih i malignih promena u dojci neophodno je da koristite 100% prirodan proizvod Si Plus - Za zdrave zenske grudi, jedini proizvod te vrste u svetu koji uklanja sve zdravstvene probleme bez bilo kakve hirurške intervencije, zaključuje dr Cassy Jones.

Za sve dodatne informacije kao i savete pozovite nas call centar
+381 11 41 27 134
+381 64 21 41 319