Žene svih starosnih dobi su tokom svog života podložne promenama u vidu nepravilnog odnosa hormona. Estrogen i progesteron, dva hormona, koja se ciklično proizvode u telu žene, tokom svakog meseca, mogu doći u stanje neravnoteže i poremećenog odnosa. To izaziva pojavu koja se naziva, hormonski disbalans, koji može značajano uticati na zdravlje žene.

Uzroci koji mogu dovesti do stanja neravnoteže među hormonima, su najčešće propraćeni kroz određene životne faze kod žene. Hormonski poremećaji su primetni u periodu puberteta, reproduktivnog perioda, premenopauze i postmenopauze , kao i tokom predmenstrualnog perioda.

Rizik od pojave raka dojke je veći, kod starijih žena, u periodu menopauze, kod opadanja nivoa progesterona, kod uklanjanja jajnika, korišćenja oralnih kontraceptiva, hormonske terapije. Rizik nastanka raka dojke je povezan sa dominacijom estrogena i njegovih derivata. Sa involucijom ovulacije, i smanjenjem lučenja progesterona, u starijem životnom dobu, dolazi do povećanog lučenja estrogena, koji utiče na prekomerno bujanje ćelija, koje delom podležu mutacijama, odnosno pretvaraju se u tumorske ćelije.

Rešavanjem hormonskog disbalansa nivo progesterona se dovodi u normalu i smiruju se mlečne žlezde.

Preparat Si plus – Za zdrave ženske grudi ce Vam pomoći da regulišete hormonski disbalans i uklonite sve degenerativne promene nastale u tkivu dojke upravo kao posledica hormonskog disbalansa.

Si Plus biljni sirup će Vam uz pomoc uravnotežene kombinacije biljaka i meda pomoći da na 100% prirodan nacin regulišete hormonski disbalans,ojačate imunitet i detoksikujete organizam.

Si Plus mleko deluje antiupalno i umirujuce.Eliminise napetost i bol i odrzava vitalnost grudi.