Kao sto smo vec rekli rak dojke je daleko najrasprostranjenija bolest raka kod žena.Način života i ishrana igraju veliku ulogu, a male promene mogu u velikoj meri smanjiti rizik od dobijanja ove opake bolesti. 

Samo izbegavanjem sledecih namirnica mozete znacajno smanjiti rizik od nastanka raka dojke : 

- Crveno meso. Zasićene masti dovode se uvezu sa razvijanjem raka dojke u menopauzi i smanjuje šanse izlečenja bolesti. 

- Izbegavajte da jedete meso čije vreme pripreme je predugo, i jedite ga manje od 70-90 g dnevno. Hrana sa roštilja može da proizvede kancerogene materije. 

- Torte, kolače i peciva. Pazite se „skrivenih masti“ u ovim poslasticama i izbegavajte trans masne kiseline koje povećavaju nivo holesterola, a nivo „dobrog“ holesterola (HDL) smanjuju. 

- Šećer. Rafinisani šećer podiže nivo šećera u krvi i povećava koncentaciju insulina - poznati faktor rizika za razvoj raka dojke. 

- Mesne prerađevine. Neki konzervansi koji se koriste u proizvodnji prerađevina poput slanine, šunke i viršli smatraju se kancerogenim. 

- Naravno, ne smemo zaboraviti da je konzumiranje alkohola tesno povezano sa povećanjem rizika od raka dojke. Tri ili više popijena alkoholna pića u toku dana mogu povećati rizik od raka za 40-50 %! 

Ako i pored primene zdravog rezima ishrane dodje do pojave cista , benignih i malignih promena na grudima potrebno je da koristite 100% prirodan preparat Si Plus - Za zdrave zenske grudi koji otklanja sve zdravstvene probleme bez hirurske intervencije! 

Za vise informacija i savete pozovite nas call centar 
+381 11 41 27 134