Rak dojke je daleko najrasprostranjenija bolest raka kod žena.Način života i ishrana igraju veliku ulogu, a male promene mogu u velikoj meri smanjiti rizik od dobijanja ove opake bolesti.
Jasno je da je uticaj hrane bitan faktor pogotovu kada uzmete u obzir da je rak dojke na Zapadu zastupljeniji tri puta više nego na Istoku . Naučne studije su analizama dokazale da mediteranska ishrana, puna svežeg voća i povrća, ribe i maslinovog ulja smanjuje rizik od raka dojke, pogotovu kod žena u menopauzi.

ČEGA TREBA DA JEDETE VIŠE

Trudite se da jedete bar pet porcija (400 g) povrća i voća dnevno. Evo zbog čega:

- Voće i povrće je puno antioksidanata koji sprečavaju proces oksidacije, zaslužan za razvijanje raka
- Odličan su izvor vlakana, za koje je dokazano da smanjuju rizik od raka dojke
- Biljke kao što je soja sadrže fitoestrogene koji oponašaju estrogene koji se nalaze u vašem telu. Ovo obnavlja produkciju estrogena iz našeg tela i na taj način sprečava ćelije raka da rastu.
- Povrće poput brokolija, prokelja, karfiola, kelja i kupusa odlični su proizvođači hranljivih materija koje dokazano sprečavaju formaciju ćelija raka i njihovo širenje.
- Pasulj i ostale mahunarke odličan su izvor vlakana i proteina povrća koja pomažu vašem telu da popravi štetu pruzrokovanu tretmanima lečenja raka.
- Povrće tamne boje poput spanaća, kelja i cvekle prepune su vitamina B koji ojačava vaš DNK i tako smanjuje rizik od raka

Ako i pored primene zdravog rezima ishrane dodje do pojave cista , benignih i malignih promena na grudima potrebno je da koristite 100% prirodan preparat Si Plus - Za zdrave zenske grudi koji otklanja sve zdravstvene probleme bez hirurske intervencije!

Za vise informacija i savete pozovite nas call centar
+381 11 41 27 134